Despre Produse

De ce sa folosim materiale naturale si eco-sustenabile?

1. Cladirile in care locuim au impact atat asupra calitatii vietii cat si asupra sanatatii noastre.

Cladirile benefice noua, sunt cladiri construite din materiale de constructii naturale si ecologice, in a caror compozitie, nu intra produse chimice poluante.

Aceste materiale pe langa faptul ca nu emit in incapere substante chimice poluante, au si calitatea de a fi transpirante in mod natural, reducand poluantii aflati in aerul din interiorul locuintei (indoor).   

Folosind materiale de constructii ecologice vom avea urmatoarele beneficii:

  • O calitate mai buna a aerului in interiorul locuintei, asta inseamna mai putin CO2  si mai putina umezeala, lasam casa sa respire;
  • Construim sau reamenajam spatii sanatoase, fara ciuperci si mucegaiuri, pentru ca anumite materialele de constructii naturale au si proprietati antibacteriene.

 2.  Cladirile in care locuim au impact asupra mediului.

Stiati ca studiile facute in vestul Europei confirma faptul ca 40% din emisiile de CO2 provin de la cladiri!

Cand vorbim de impactul cladirilor asupra mediului, luam in calcul mai multe cai prin care se poate diminua si chiar stopa, agresiunea asupra mediului inconjurator.

2.1 Materialele de constructii ecologice au un proces de fabricatie nepoluant si sunt durabile in timp.

2.2 Resursele din care sunt facute sunt: din abundenta in natura, puternic regenerabile sau sunt reciclabile.

2.3 Implica o tehnologie de constructie care nu genereaza un volum mare de deseuri.

2.4 Cladirile construite cu materiale si tehnologii ecologice, sunt proiectate ca sa fie eficiente energetic, aici luam in calcul:

  • Eliminarea pierderilor,
  • Reducerea consumului de energie,
  • Autosustinearea din punct de vedere energetic, cel putin partiala, prin surse alternative de energie (eoliana, solara, geotermala....)

2.5 Reducerea impactului poluant pe termen lung al cladirilor, prin reciclarea deseurilor provenite de la cladiri.

Concluzia: Daca vrem sa traim intr-un mediu sanatos, atunci construim sanatos!

Despre SC OMC Sustainable Solutions SRL

OMC Sustainable Solutions SRL porneste de la studiul OMS (Organizatiei Mondiale a Sanatatii) care estimeaza ca 20% din populatia occidentala este afectata de Sindromul Cladirilor Bolnave (dureri de cap, greata, iritatii..) determinat de calitatea scazuta a materialelor de constructii si va propune sa alegeti pentru casa dumneavoastra, materiale naturale si eco-sustenabile.

Industria materialelor de constructii s-a dezvoltat in ultimele decenii, inlocuind materialele si solutiile naturale, cu materiale care au in compozitia lor, cantitati din ce in ce mai mari de substante chimice. Aceste substante, nu numai ca scad calitatea vietii in respectivele locuinte, dar ne afecteaza in timp si sanatatea.

Cu materialele oferite de noi prin magazinul www.ecobricolaj.ro, va puteti reamenaja sau construi locuinta, creand un spatiu sanatos, in echilibru cu natura, caracterizat prin standarde superioare in ceea ce priveste calitatea locuirii si impactul asupra mediului.

Va invitam sa va bucurati de produsele naturale si eco-sustenabile achizitionate de la www.ecobricolaj.ro .

SC OMC Sustainable Solutions SRL © 2011 - 2018
CUI: RO 28728811, Reg. Com.: J40/7960/2011
ANPC